Houten vloeren

Houten vloeren zijn allemaal uniek, want hout is en blijft een natuurproduct. Tegelijkertijd zijn houten vloeren verkrijgbaar in allerlei soorten en maten. Zo kunt u kiezen voor een rechte tapisvloer, maar u kunt deze ook in als een patroonvloer laten leggen. Bij houten vloeren bestaat het vloerdeel uit 1 soort hout. Dit kan een eiken vloer zijn, maar ook een beuken vloer of een ander houtsoort. Binnen deze houtsoorten zijn er verschillende soorteringen die allemaal verschillen in prijs. Zo zal een drukke sortering waar veel spint en noesten in zitten, goedkoper zijn dan een sortering die bestaat uit rustige delen.

Een houten vloer wordt altijd geplaatst op een tussenvloer. Welke tussenvloer er geplaatst dient te worden is afhankelijk van de ondervloer. Als dit een cementdekvloer is, dan zal de tussenvloer bestaan uit mozaïekmatten, maar als de ondervloer bestaat uit hout, dan zullen er spaanplaat platen worden gelegd. Het is belangrijk om deze tussenvloer te plaatsen, omdat de houten vloer op een zo vlak mogelijke ondergrond geplaatst dient te worden waarbij de hechting goed is.

Een houten vloer wordt gelijmd en gespijkerd op de tussenvloer. Afhankelijk van de gekozen soort, moet de vloer dan nog volledig geschuurd en geolied of gelakt worden of is deze na plaatsing klaar.

U hoeft wat Terlouw Parket betreft geen verstand van zaken te hebben. Samen met u maken we de belangrijkste keuzes. Hebt u zelfs over de kleur en uitstraling nog geen vastomlijnde ideeën? Twijfelt u nog tussen blank, strak parket of een dubbel gerookte, getrommelde planken vloer? Ook bij die keuze geven we u graag advies. We hebben veel vloeren gelegd en het resultaat gezien. Die kennis delen we graag met u. Vervolgens meten we de oppervlakte in en inventariseren we het klimaat in de betreffende ruimte (met het oog op werking in het hout). Kortom, we zorgen dat u een vlakke en vormvaste vloer krijgt!

Terlouw Parket kan deze houten vloeren leveren en plaatsen. Als u hier meer informatie over wilt krijgen, neem dan contact met ons op.


Patroonvloer

Patroonvloeren, dit zijn vloeren die volgens een bepaald patroon zijn gelegd. We denken hierbij aan visgraat,  Hongaarse punt, blokpatronen en point diamant. Verder zijn er nog patroonvloeren die bestaan uit Versaille tegels. Ook zijn er zogenaamde vlechtpatronen. Al deze patronen kunnen langs de kant worden afgewerkt met band en bies of zogenaamde sierbanden. Deze geven de vloer een luxere uitstraling.


Plankenvloer

Een systeemplank heeft een toplaag van een houtsoort naar keuze die wordt verlijmd op een multiplex ondervloer. Een systeemplank heeft daardoor hetzelfde uiterlijk als een massieve plankenvloer, alleen is een systeemplank minder aan werking onderhevig. Systeemplanken kunnen strak zijn, maar zijn ook verkrijgbaar in verouderde versie, met V-naad of zonder. Systeemplanken zijn kant-en-klaar van de fabriek en hoeven alleen nog te worden gelegd.


Strokenvloer

Strokenvloeren zijn vloerdelen die in diverse breedtes verkrijgbaar zijn en worden geleverd in lengte tot ± 1.5 meter. Strokenvloeren worden gelijmd en gespijkerd op een spijkerbare ondervloer. Vervolgens worden de strokenvloeren geschuurd en afgewerkt met lak of (kleur)olie. Strokenvloeren zijn meestal 6 millimeter dik. Een andere variant van een strokenvloer is Bourgogne. Deze is 9 millimeter dik en hierdoor is het mogelijk een kleine V-naad te maken. Dit maakt dat de strokenvloer meer wordt benadrukt.